Menneet näyttelyt

31.3.2022 – 8.5.2022

Mirja Noland

Kukkiva maa

Kukkiva maa – näyttely havahduttaa pohtimaan toivoa ja maan kauneutta. Voimme ottaa kantaa monin tavoin – Kukkiva maa näyttelyn taiteilija Mirja Noland on koko elämänsä toiminut aktiivisesti taiteen keinoin kestävän ekosysteemin puolesta. Ekosysteemit ovat vaarassa, ympärillämme olevat pörriäiset ja kukkien terälehdet katoavat, jos emme toimi kestävämmin ja vastuullisemmin. Mitä vaihtoehtoja meillä on vielä jäljellä? Kissgalleryssä kohtaavat taide – kukat, mehiläiset ja ihmisen elon kauneus herättäen meidät toimimaan. Mirja Nolandin näyttelyssä näyttäytyy erottamattomasti yhteen kietoutuneina eri lajien elämän ja kuoleman kaaret ja viivat. Taidekriitikko Erkki Pirtola on sanonut, että Mirjalla on omanlaisensa viiva. Kukkiva maa ei ole vain menneisyyttä ja sen pelastamista mitä vielä pelastettavissa on, vaan tulevaisuudessa meitä kohtaavat monet muutoksen rytmit. Vaihtoehtoisia polkuja löytyy, on vain toimittava elottoman ja elollisen kanssa yhdessä.

17.2.2022-27.3.2022

Sari Moilala
Hetkeksi hiljene maa

AVAJAISET 17.2.2022 klo 18-20

Sari Moilalan mystiset ja henkisetkin taulut rakentuvat kerroksittain ja ovat energisiä ja lämpimiä värikompositioita käyttäen. Moilala pyrkii luomaan liikettä, joka on katsojalle melkein konkreettinen. Väri on tärkeässä asemassa ja antaa merkityksen tunteille. Viiva luo perustan ja antaa suunnan maalaukselle sekä tuo liikkeen. 

Sari Moilala: ”Hetkeksi hiljene maa -näyttelyn työt ovat syntyneet tarpeesta kohdata luonto ja kokea ympäröivä maisema läsnäolon ja hetkessä olemisen kautta Havainnoin ympäristöä kokemisen ja aistien mukaan, tiedostaen ympärillä tapahtuvan jatkuvan liikkeen. En tee luonnoksia tai ota kuvia, tallennan kokemani muistiin. Näistä mieleen tallennetuista muistoista syntyvät maalaukset.

Haluan hengittää ja annan maalauskankaan hengittää. Olen  töitä tehdessäni hiljentynyt ja jokaista väriä sekä viivaa on mietitty pitkään. Kaikki työt ovat yhteydessä toisiinsa ja niitä on maalattu yhtä aikaa. 

22.2.-16.3.2022

Maarika Maury
HOLY ELEPHANT

”Hei siellähän on norsu näyttely” lapsi huudahtaa katsoessaan taulua siitäkin huolimatta, että norsu ei ollut taiteilijan mallina. Abstraktit teokset herättelevät katsojan omia oivalluksia. Näyttelyn taulut ovat voimakkaan värisiä, monikerroksisia ja niistä löytyy alati uusia sävyjä ja näkökulmia. Monissa taulussa näkyy abstraktin teoksen sisällä myös hahmoja ja kuvia.
 

Maarika Maury:
”Joskus maalasin sitä mitä näin, nykyään aloitan uteliaalla mielellä ja annan taulun tuoda itsensä esille. Joskus teos antaa norsun, koiran tai kaniinin. Toisinaan vain värien loistoa. On luotettava prosessiin ja luovuuden voimaan kullakin hetkellä. Emme me aina myöskään näe taulussa samaa asiaa tai tunnelmaa, vain teos on myös aina katsojansa näköinen ja heijastaa katsojan omia elämän värejä.

Koen, että taide on alusta monille elämän oivalluksille. Voin minä elämäänikin suunnitella ja nähdä sen taiteilijan tavoin etukäteen ja maalata sen halutunlaiseksi. Toisaalta emme me aina elämääkään voi hallita ja puhki suunnitella. Mutta jos luotan, että vaikka se ei olisikaan se, mitä olin alunperin ajatellut sen olevan, voi se olla silti riemukasta ja merkityksellistä.”

11.11.2021-12.12.2021

Ari Kovero
YKSEYDEN YHTÄLÖT

AVAJAISET 11.11.2021 klo 18-20

Näyttelyssä Ykseyden Yhtälöt keskitytään etsimään tuota Ykseyttä, sitä joka samalla luo Yhteyttä. Ensi näkemältä voisi luulla, että näyttely on kaikkea muuta; värien ja merkkien ja symboleiden sekamelskaa, jossa ei puuta näe metsältä eikä metsää puilta. Kysymys on kuitenkin eräänlaisista yhtälöistä, jossa olen ikään kuin kuvakirjoituksen kautta yrittänyt ratkaista olemisen suuria ongelmia, tai siis pikemminkin siis sitä yhtä ainoaa: Miten olla Yksi. Ja Yksi Yhteydessä Muihin.

9.9.2021-17.10.2021

Maarika Maury
COLOURS OF LIFE

AVAJAISET 8-9.2021 klo 17-20

Maarika Mauryn ”Colours of Life” näyttely toteutetaan yhtä aikaa Paris International Contemporary Art Fair tapahtumassa, johon hänen taideteoksensa on kutsuttu. Pariisin näyttely on 9. – 12.9.2021, jossa näytteillä olevat kolme isoa maalausta ovat osa ”Colours of Life”- sarjaa. 

Elämä on ihmeellinen monien värien seikkailu. Ilon, surun, vihan, rakkauden, pelon ja rohkeuden värejä. Taulut heijastavat elämän monia tunteita ja kohtaamisia. Niin me myös kukin olemme erilaisia, värikkäine taustoineen ja omanlaisine elämineen. Kaikki värit sopivat rikkaaseen elämään.

Tervetuloa Kissgalleryyn!

Kissgallery taidegalleria

Yhteystiedot

Gallerian kuraattori
Juha Valkamo
+358 400 70 3663
juha.valkamo@gmail.com

Sijainti

Kissgallery taidegalleria
Kristianinkatu 15
00170 Helsinki