Näyttelyt nyt

17.4.2023-18.5.2023

MAARIKA MAURY 
WYSIWYG 

WHAT YOU SEE IS WHAT YOU GET

AVAJAISET 27.4.2023 klo 17.30-19-30

Maarika Mauryn uudet moninaiset teokset heijastavat kultaa, kevään kepeyttä sekä vahvoja värejä ja niistä löytyy alati uusia sävyjä ja näkökulmia. Näyttely muistuttaa etsimään sitä tilaa ja näkyä, jonka avulla idea voi konkretisoitua konkretisoituu.  Kun pystyy näkemään, sen myös pystyy saamaan. Kun osaa virittäytyä runsauden virtaan, runsaus tulee elämään. 

Mauryn taiteen lähtökohtana ei kuitenkaan useinkaan ole fyysisen asian katsominen vaan lähtökohta tulee taiteen virtaan virittäytymisestä, siihen heittäytymisestä. Teos tulee sen  jälkeen kun lähtee toimimaan tuon impulssin mukaisesti. Lahja on vain nähtävä.  Monissa taulussa näkyy abstraktin kuvannan sisällä myös hahmoja ja kuvia. Abstraktit teokset herättelevät katsojan omia oivalluksia. Taulut avautuvat katsojalle kokemuksen ja taiteen kanssa kohtaamisen kautta. Mauryn tauluja on ollut esillä moninaisesti niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Hän on opiskellut taidetta Vapaassa taidekoulussa sekä Vedic Art Akatemiassa. 

Näyttelyn yhteydessä julkistetaan myös hänen uusin kirjansa Rikkauden ja köyhyyden ero on ajatus (Maury& Petrie, Kisspublishing)

Kevään ja kesän tulevat näyttelyt ovat Fiskarsissa, Firenzessä ja Forssassa.

 

Ma 3.5.2023 klo 15.00

Kirja: Rikkauden ja köyhyyden ero on ajatus

Paikka: Villaforss, Puutarhakatu 5, 30100 Forssa.

Ilmoittaudu sähköpostilla: maarika@kissconsulting.fi

Esijulkaisutilaisuus Helsingissä:
27.4.2023 Kissgallery, Kristianinkatu 15, 00170 Helsinki
Samalla taidenäyttely WYSIWYG
What you see is what you get

Uskalletaanko puhua rahasta

Raha on vaarallinen puheenaihe, ainakin Suomessa. Köyhä ei saisi olla, muttei kyllä rikaskaan. Rahasta ja rahan tuomasta vapaudesta silti unelmoidaan ja vähän kadehditaankin, mutta tavallaan yhtä aikaa myös paheksutaan. Rahasta tai rikkaudesta ei oikein edes tohdita puhua. Tämä kirja nostaa rahan tapetille moninaisista näkökulmista. 

Rikkauden ja köyhyyden ero on pitkälti ajatuksessa. Niin rahavirrat kuin varattomuuskin saavat energiansa ajatuksista, uskomuksista ja käyttämistämme sanoista. Se, miten raha-asiat sujuvat, on pitkälti kiinni siitä, onko meillä rikkaus- vai köyhyysidentiteetti, riippumatta tämänhetkisen rahapussin paksuudesta. Rikkaus- ja köyhyysajattelun ero vaikuttaa siihen, miten asennoidumme kaurapuuroon aamiaispöydässämme. Rikas voi siis olla kaikissa olosuhteissa, kun oppii ajattelemaan oikein. Ajattelu vaikuttaa myös olosuhteisiimme, eikä ainoastaan olosuhteet ajatteluumme. Pureutumalla uskomusten ja pelkojen tunnistamiseen ja niiden muuttamiseen, myös elämän olosuhteet muuttuvat. Rikkauden ja köyhyyden ero on myös teoissa ja rutiineissamme. Se, miten toimimme ja millaisia päivittäiset tai viikoittaiset rutiinimme ovat, vaikuttavat siihen, miten onnistumme. Kirjasta saa filosofisia oivalluksia rahaan sekä käytännöllisiä eväitä vaurastumiseen. Kuinka saavuttaa visioidut miljoonat? Entä miten selvitä ja säästää tiukkaakin tiukemmassa rahatilanteessa? Miten elää suu säkkiä myöten onnellisesti? Opitaan hyppäämään elämän runsauden virtaan, jossa positiivisia asioita tapahtuu.

Sama tapahtuu työelämässä. Tehostus ja myynti tuntuvat olevan työelämän suurimmat kirosanat. Tehostus kuulostaa työntekijän korvaan siltä, että tulos revitään työntekijöiden selkänahasta ja työnantajat ovat riistäjiä. Tulosta pitäisi tehdä, mutta myynti pelottaa enemmän kuin kohtaaminen myrkkykäärmeen kanssa. Kun opimme suhtautumaan rahaan positiivisesti ja tekemään oikeita tekoja menestyskin lisääntyy. 

Kirjan ovat kirjoittaneet Maarika Maury ja Päivi Petrie. He suhtautuvat intohimoisesti onnistumisajattelun luomiseen ja siihen, miten voimme luoda haluamamme elämän muuttamalla ensin ajatuksiamme ja toimintaamme.

Kissgallery taidegalleria

Yhteystiedot

Gallerian kuraattori
Juha Valkamo
+358 400 70 3663
juha.valkamo@gmail.com

Sijainti

Kissgallery taidegalleria
Kristianinkatu 15
00170 Helsinki