Näyttelyt nyt

29.11.2023-22.12.2023

IIKKA JUHANI
TAKALO-ESKOLA

KUN VÄITELAUSEEN FASISMI VAIHTUU

AVAJAISET 29.11.2023 klo 17-19

”Kun väitelauseen fasismi haihtuu” taidenäyttely esittelee Ilkka Juhani Takalo-Eskolan ehtymätöntä luomisvoimaa ja mahdollisuuden sukeltaa taiteilijan yllätyksellisen rohkeaan mielenmaisemaan.

86-vuotias Takalo-Eskola on iästään huolimatta onnistunut säilyttämään luomistyössään ja taiteen tekemisessään energisen etsijän ja uteliaan leikkimielisyyden. Koko uransa ajan hän on uskaltanut kokeilla ja haastaa katsojia, olipa kyse sitten taideteoksesta tai räväkästä performanssista. Häntä on urallaan pidetty kokeilevana, rohkeana ja leikkimielisenä taiteen lempeänä kauhukakarana.

Näyttelyn värikylläiset ja vivahteikkaat työt tarjoavat katsauksen Takalo-Eskolan uudempaan tuotantoon. Kissgalleryssa esillä olevat teokset esittelevät repertuaarin töistä, joissa vuoropuhuttelevat kokeneen taiteilijan nuoruuden ilo, kirkkaan energiset puhtaat värit, värikontrastit ja kollaasimaisuus. Työt heijastavat taiteilijan intohimoista suhtautumista elämään – taiteen tekemisessä iällä ei ole merkitystä.

Ma 3.5.2023 klo 15.00

Kirja: Rikkauden ja köyhyyden ero on ajatus

Paikka: Villaforss, Puutarhakatu 5, 30100 Forssa.

Ilmoittaudu sähköpostilla: maarika@kissconsulting.fi

Esijulkaisutilaisuus Helsingissä:
27.4.2023 Kissgallery, Kristianinkatu 15, 00170 Helsinki
Samalla taidenäyttely WYSIWYG
What you see is what you get

Uskalletaanko puhua rahasta

Raha on vaarallinen puheenaihe, ainakin Suomessa. Köyhä ei saisi olla, muttei kyllä rikaskaan. Rahasta ja rahan tuomasta vapaudesta silti unelmoidaan ja vähän kadehditaankin, mutta tavallaan yhtä aikaa myös paheksutaan. Rahasta tai rikkaudesta ei oikein edes tohdita puhua. Tämä kirja nostaa rahan tapetille moninaisista näkökulmista. 

Rikkauden ja köyhyyden ero on pitkälti ajatuksessa. Niin rahavirrat kuin varattomuuskin saavat energiansa ajatuksista, uskomuksista ja käyttämistämme sanoista. Se, miten raha-asiat sujuvat, on pitkälti kiinni siitä, onko meillä rikkaus- vai köyhyysidentiteetti, riippumatta tämänhetkisen rahapussin paksuudesta. Rikkaus- ja köyhyysajattelun ero vaikuttaa siihen, miten asennoidumme kaurapuuroon aamiaispöydässämme. Rikas voi siis olla kaikissa olosuhteissa, kun oppii ajattelemaan oikein. Ajattelu vaikuttaa myös olosuhteisiimme, eikä ainoastaan olosuhteet ajatteluumme. Pureutumalla uskomusten ja pelkojen tunnistamiseen ja niiden muuttamiseen, myös elämän olosuhteet muuttuvat. Rikkauden ja köyhyyden ero on myös teoissa ja rutiineissamme. Se, miten toimimme ja millaisia päivittäiset tai viikoittaiset rutiinimme ovat, vaikuttavat siihen, miten onnistumme. Kirjasta saa filosofisia oivalluksia rahaan sekä käytännöllisiä eväitä vaurastumiseen. Kuinka saavuttaa visioidut miljoonat? Entä miten selvitä ja säästää tiukkaakin tiukemmassa rahatilanteessa? Miten elää suu säkkiä myöten onnellisesti? Opitaan hyppäämään elämän runsauden virtaan, jossa positiivisia asioita tapahtuu.

Sama tapahtuu työelämässä. Tehostus ja myynti tuntuvat olevan työelämän suurimmat kirosanat. Tehostus kuulostaa työntekijän korvaan siltä, että tulos revitään työntekijöiden selkänahasta ja työnantajat ovat riistäjiä. Tulosta pitäisi tehdä, mutta myynti pelottaa enemmän kuin kohtaaminen myrkkykäärmeen kanssa. Kun opimme suhtautumaan rahaan positiivisesti ja tekemään oikeita tekoja menestyskin lisääntyy. 

Kirjan ovat kirjoittaneet Maarika Maury ja Päivi Petrie. He suhtautuvat intohimoisesti onnistumisajattelun luomiseen ja siihen, miten voimme luoda haluamamme elämän muuttamalla ensin ajatuksiamme ja toimintaamme.

Kissgallery taidegalleria

Yhteystiedot

Gallerian kuraattori
Juha Valkamo
+358 400 70 3663
juha.valkamo@gmail.com

Sijainti

Kissgallery taidegalleria
Kristianinkatu 15
00170 Helsinki